Casestudy
Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel

Casestudy: Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel - Kerridge

Waarom deze groothandel in bouwmaterialen, houtwaren, afbouwproducten, gevelstenen, dakpannen en prefab beton kiest voor het ERP systeem van Kerridge Commercial Systems.

Bedrijf Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel
Sector Groothandel
Werkzaamheden Leverancier van bouwmaterialen, houtwaren, afbouwproducten, gevelstenen, dakpannen en prefab beton
Bijzonderheden Bevoorrading van brede klantenkring met eigen transportmiddelen
Kiest voor Kerridge Commercial Systems

De case

De behoefte aan een geïntegreerd ERP pakket is er al geruime tijd. Kuipers werkt momenteel met een standaard financieel pakket, aangevuld met een handgemaakt systeem geleverd door een lokale partij. Hiermee ervaren zij veel storingen en foutmeldingen.

De eisen

  • De informatievoorziening verbeteren

Het resultaat

Er is gekozen voor een gefaseerde implementatie van additionele functionaliteiten. In fase 2 zal Kuipers gebruik gaan maken van Web Builder, de Cognito iQ transportapplicatie en het her-ontwikkelde projectmanagement. De komende maanden zullen Kuipers BMH en het projectteam van Kerridge CS Nederland nauw samenwerken om een succesvolle Go-Live te realiseren.

De ervaring

De keuze voor Kerridge Commercial Systems was naast een financiële overweging een keuze vanuit het hart. Robert Kuiper zegt hierover: “De presentaties van Kerridge CS gaven het juiste gevoel, en daarmee een stuk vertrouwen. Ook het gebruikersgemak was een doorslaggevend punt.”

De sleutel tot het succes van Kuipers is de platte organisatie en de nauwe samenwerking met zowel klanten als leveranciers. In de aanloop naar de live-gang worden de key-users bij alle processen betrokken, om de overgang soepel te laten verlopen.

“Wij zijn verheugd dat Kuipers BMH voor K8 heeft gekozen. We hebben nauw samengewerkt om hun bedrijfsmodel in kaart te brengen en op onze beurt de kracht en veelzijdigheid van de software te laten zien waarmee de zakelijke doelen van Kuipers BMH bereikt kunnen worden." Michiel Bakker, General Manager Kerridge CS Nederland.

Discrete productie

Wat mobiele ERP voor uw bedrijf kan betekenen

Waarom u als bedrijf op het gebied van discrete productie moet vertrouwen op een mobiele ERP.

Lees verder
Discrete productie

Uw boekhouding automatiseren met behulp van ERP

Hoe dekken ERP-systemen voor discrete productie de speciale vereisten voor boekhouding?

Lees verder