Casestudy
Casestudy First Light

Casestudy: First Light - King Business Software

Waarom deze technische groothandel kiest voor het ERP systeem van King Business Software.

Bedrijf       First Light      
Sector        Groothandel
Werkzaamheden             Een technische groothandel in lampen en onderdelen voor verlichting
Bijzonderheden Een zeer breed en constant groeiend aanbod
Kiest voor King Business Software

Case: wat is de situatie?

First Light heeft als technische groothandel een breed aanbod. Het assortiment bestaat onder meer uit lampen, verlichtingsarmaturen en onderdelen voor verlichting. Deze worden geleverd aan diverse instellingen, zoals het bedrijfsleven, winkels, installateurs, scholen en universiteiten, afnemers in de industrie en Vereniging van Eigenaren (VVE’s).

Het assortiment van First Light bestaat voornamelijk uit de bekende merken zoals Philips, Osram, Sylvania en General Electric, waarbij het aanbod van producten nog steeds groeiende is. Dit assortiment is ook te vinden in de webshop van First Light. Een groeiend assortiment vraagt om logistieke automatisering. King Business Software heeft First Light B.V. begeleid in dit automatiseringsproject.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Een systeem dat kan werken met een snel groeiend assortiment

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

First Light bundelt dankzij de WMS software orders van meerdere klanten om ze in één keer te picken (Batch picking). Dit zorgt direct voor een tijdsbesparing in het magazijn en voorkomt dat snellopende artikelen die voor meerdere klanten bestemd zijn gelijktijdig gepickt worden. De orders worden, tijdens het picken, direct gesorteerd in bakken op je orderpick kar. Naderhand sorteren is niet meer nodig (Sort while pick).

Tot slot krijgen de orders een pakbon en kunnen ze verzendklaar gemaakt worden. First Light heeft veel baat bij de tijdbesparende maatregelen in het magazijn. Deze vorm van magazijnautomatisering zorgt voor een beperking van fouten in je magazijn. Het scannen van orders zorgt voor een voorraad die altijd up-to-date is.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met King Business Software?

De processen in het magazijn zijn met de ERP & WMS oplossingen van King onder handen genomen. Er is gezamenlijk een plan gemaakt voor de werkzaamheden in het magazijn. Hier is gekeken naar het maken van zo efficiënt mogelijke looproutes tijdens het orderpicken. Hierbij werd als doel in gedachten gehouden om zo min mogelijk handelingen te verrichten om artikelen verzendklaar te maken.

ERP-software voor MKB

Lees hier welke eisen kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) stellen aan ERP-software.

Lees verder

ERP-software voor kleine bedrijven

Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software. Hier leest u welke eigenschappen een geschikt systeem moet hebben.

Lees verder