Casestudy
Araco

Casestudy: Araco - EazyStock

Ontdek waarom deze groothandel in promotionele relatiegeschenken kiest voor de software van EazyStock.

Bedrijf Araco
Sector Groothandel
Werkzaamheden Groothandel in promotionele geschenken met een specialisatie in de textiel.
Bijzonderheden Drukkerij in Roemenië en een confectieatelier in Moldavië.
Kiest voor  EazyStock van SucceedIT

Case: wat is de situatie?

Araco International is een snelgroeiende groothandel in promotionele relatiegeschenken. In ruim vijfentwintig jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot specialist in de textielmarkt. Van mutsen in alle maten en kleuren tot gepersonaliseerde sportkleding. 

Araco bestuurt zijn bedrijfsprocessen al jaren naar tevredenheid met Dynamics NAV. Echter, het bedrijf stond voor de uitdaging om nog een verbeterslag te maken. Aldus Supply Chain Manager Erwin van der Wouden: “Wij stellen altijd de klantwens voorop en leveren tegen scherpe prijzen en met een uitstekende service. Om dat te blijven waarmaken en de leverbetrouwbaarheid hoog te houden, moest onze voorraad verder omlaag en hadden we een beter inzicht nodig in ons assortiment.

Met veel seizoensartikelen en lange levertijden voor de halffabrikaten was dat niet vanzelfsprekend.” Helaas kon Dynamics NAV de wensen van Araco niet standaard ondersteunen. Omdat het heeft geen uitgebreide functionaliteit voor voorraadbeheer en vraagvoorspelling kent. Daar kwam EazyStock in beeld.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Een uitgebreid voorraadbeheer

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Inmiddels gebruikt Araco al enige tijd EazyStock in combinatie met Dynamics NAV. Dat bevalt goed, meldt Erwin van der Wouden. “Het geeft ons inzicht in de seizoensartikelen, wat de goed en niet-lopende artikelen zijn. De jaarvolumes met bijbehorende trends bijvoorbeeld zijn snel inzichtelijk te maken. Het dashboard met KPI’s (key performance indicators) informeert ons over voorraadhoogte, omloopsnelheid en service-index. Een half jaar na implementatie hebben we al een voorraadbesparing van 12% gerealiseerd. De verwachting is dat we binnen een jaar een jaar een besparing van 25-30% halen. Daarmee hebben we een prima ROI (return on investment), want binnen drie maanden zijn de implementatiekosten volledig terugverdiend.”

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met SucceedIT?

“Zij bezitten uitgebreide kennis en kunde van Dynamics NAV. Ook hebben zij zelf een standaardconnector ontwikkeld die zorgt voor een naadloze interface met EazyStock”, verklaart Erwin van der Wouden. “Op een transparante en eerlijke manier hebben zij met ons de mogelijkheden en onmogelijkheden van voorraadbeheer besproken. Bovendien hebben ze een groot probleemoplossend vermogen en weten ze van aanpakken. Ze dachten met ons mee en begrepen wat onze wensen waren. Het bleek dat EazyStock precies biedt wat wij zochten.”

Pragmatisch en eerlijk

EazyStock helpt om de voorraad te verlagen en de service verder te verbeteren. Daarmee kan Araco International groeien in binnen- en buitenland. Erwin van der Wouden tot slot: “SucceedIT heeft ons goed geholpen, pragmatisch en eerlijk.

De samenwerking is zo goed bevallen dat we inmiddels een echt partnership vormen en al een vervolgproject zijn gestart. SucceedIT ondersteunt ons nu bij het implementeren van Business Intelligence.”

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder