Batchpicking WMS

Batchpicking met King WMS

Het warehouse management systeem van King is zelf samen te stellen. Een van de modules die eruit springt is de batchpicking module.

Eerder deze week las je een artikel over King WMS. King WMS bundelt magazijnautomatisering, inventarisatie, orderinvoer en orderpicking ineen. In de animatievideo maakte je kennis met deze modules voor de automatisering van je magazijn. Je hebt kunnen lezen dat magazijnautomatisering de oplossing biedt om een sluitende administratie te krijgen en veelvoorkomende problemen in het magazijn kan oplossen. In dit artikel lichten we een methode uit het magazijn toe om sneller en effectiever orders te picken: batch picking.

Tijdsbesparing in magazijnen

In veel magazijnen wordt aan het proces van orderpicken gemiddeld de meeste tijd besteed. Dit is namelijk 60% van de tijd. Bij het orderpicken wordt gemiddeld de meeste tijd besteed aan lopen: namelijk 50%. Deze tijd besteed je niet aan artikelen zoeken of de orders in bakken leggen. Een snelle rekensom leert dus dat je bij 30% van alle handelingen tijdens het orderpicken loopt. Met batch picken in King WMS combineer je een aantal orders die aan een lijst worden toegevoegd. De orders worden op loopvolgorde gesorteerd en vervolgens kun je de artikelen voor alle orders picken.

Batch picking 

Een belangrijke reden voor veel bedrijven om batch picking toe te passen is dus de tijdsbesparing die het oplevert. Er liggen vaak meerdere orders te wachten om gepickt te worden en met batch picking bundel je de orders van meerdere klanten. Zo kunnen magazijnmedewerkers snellopende artikelen voor meerdere klanten gelijktijdig picken. Orders kunnen dan na het picken worden uitgesplitst om klaar te maken voor verzending. In totaal kun je wel 20 orders tegelijk picken, wat uiteraard een forse tijdsbesparing oplevert. Het hogere doel is hierbij om met zo min mogelijk handelingen de artikelen uit je magazijn verzendklaar te maken.

Sorteerproces na het orderpicken

Door het combineren van de orders heb je een hele bak met artikelen verzameld. Na het orderpicken moeten deze artikelen voor verschillende klanten verzendklaar worden gemaakt. Je ruilt dan in feite een stukje looptijd in voor een stukje sorteren. Dit is aan te raden wanneer je werkt met artikelen met een groot verschil aan volume. Het kan dan namelijk lastig zijn om orders eerder in het proces uit te splitsen. Denk hierbij aan het verkopen van grote producten in combinatie met kleinere accessoires. Ook hier valt een efficiënte manier van werken toe te passen.

First Light

Een succesvol voorbeeld van het gebruik van deze methode van orderpicken is King-klant First Light. Vorige week maakte je kennis met First Light en de manier waarop zij de WMS software van King inzetten. Zij bundelen orders van meerdere klanten om ze in één keer te picken. Tijdens het picken worden de orders direct gesorteerd in bakken op de orderpick kar. Achteraf sorteren is dan niet meer nodig. In de video zie je hoe dit er aan toe gaat. Deze manier van batch picken heet sort while pick.

Sort-while-pick

In deze vorm van logistiek richt je je orderpickers uit met karren waarop meerdere orders kunnen worden gesorteerd. Op deze manier kun je gelijktijdig meerdere orders pakken. Tijdens het picken krijgt de medewerker in je magazijn de opdracht om naar een bepaalde locatie te gaan, de order te picken en dan ook in een bepaalde bak te leggen. Na het picken krijg je de pakbonnen die je in de juiste bak legt en dan ben je dus klaar met orderpicken. Hierbij moet dus het volume van je order in overeenstemming zijn met de drager, in dit geval dus een bak waarin de order wordt gesorteerd. Zo loop je dus in een keer een rondje door je magazijn.

Pick and pack

Wil je nog een volgende stap maken in tijdbesparing bij het orderpicken? Dan kun je de stap maken naar het werken volgens de methode pick and pack. Dan dien je volumes van je artikelen eenmalig te bepalen zodat je voorafgaand aan het picken al weet dat bepaalde artikelen in bepaalde doosjes gaan passen. Hierbij kun je dus direct vanuit het schap in de verzendcollo picken. Je kar wordt dan uitgerust met een aantal dozen, waardoor je extra tijd bespaart bij het inpakken van orders. De tweede controle bij het inpakken na het picken van orders vervalt hierdoor, omdat de orderpicker in je magazijn de artikelen al gescand heeft toen hij het artikel in de verzendcollo pickte. Daarna hoef je alleen nog maar de verzenddoos af te vullen, dicht te maken en te voorzien van een verzendlabel.

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder