Trend 2: Mobiele ERP

De relevantie van mobiel ERP-gebruik zal het komende jaar verder toenemen.

Mobiel werken wordt steeds belangrijker in onze snelle samenleving. Meer en meer mensen willen onderweg toegang hebben tot bedrijfsrelevante gegevens. Elke vrije minuut moet zo efficiënt mogelijk worden gebruikt en de acceptatie van wachttijden wordt ook verminderd.

De ERP van de toekomst

Deze ontwikkeling stelt ook nieuwe eisen aan het ERP-systeem. Veldmedewerkers willen bijvoorbeeld vaak hun mobiele apparaat kunnen gebruiken om relevante gegevens onderweg naar de klant te bekijken, zodat ze zich daarop kunnen voorbereiden. Gegevens moeten worden geregistreerd waar ze zijn gemaakt. Dit voorkomt vertragingen en gebruikers kunnen in realtime reageren op updates. Processen worden versneld en gestroomlijnd en middelen worden bijgevolg efficiënter gebruikt. Maar hoe is dit technisch haalbaar zonder de integriteit van de gegevens in het ERP in gevaar te brengen?

ERP vanuit de cloud

Kortom, hoe meer gegevens worden verwerkt en uitgewisseld via internet, hoe hoger de vereisten voor overeenkomstige gegevensbeschermingsmaatregelen. Terwijl DMS- en CRM-systemen een paar jaar geleden steeds vaker werden uitbesteed aan de cloud, waren bedrijven tot nu toe terughoudend om hun centrale systeem via de cloud te bedienen - vooral als het de publieke cloud was. Maar ondertussen vertrouwen steeds meer bedrijven op een ERP uit de "cloud" vanwege het flexibele, locatie-onafhankelijke gebruik.

Gebruik "conventionele" ERP mobiel

Naast de cloud is er ook de optie om de interne ERP on-premise onderweg te gebruiken. Dit is mogelijk door een app of een webportaal in te stellen (zie datenbanken-verstehen.de). Grote bedrijven zoals Microsoft bieden bijvoorbeeld webclients die locatie-onafhankelijke toegang tot het ERP-systeem mogelijk maken. Het enige dat u nodig hebt is een stabiele breedbandverbinding.

Aangezien het echter nog niet vanzelfsprekend is, met name in Duitsland, om op elke locatie een betrouwbare internetverbinding tot stand te brengen, wordt het aanbevolen om enkele offline functies in te stellen.

Conclusie: de toekomst van ERP-systemen

Feit is dat mobiele ERP de komende jaren ook steeds belangrijker zal worden. Iedereen die de concurrentie als bedrijf bij wil houden, moet de innovatie niet weerstaan en moet de mogelijkheden van mobiel ERP al eens nader bekijken.

8 januari 2020

Trend 3: Gebruiksvriendelijkheid in het ERP-systeem

De verwachtingen voor de hoogst mogelijke gebruiksvriendelijkheid van ERP-systemen zullen het komende jaar blijven toenemen.

Lees verder

Trend 1: individualistische software in plaats van standaard ERP

Een van de belangrijkste ERP-trends voor 2020 is meer individuele software en de mogelijkheid om het ERP-systeem aan te passen.

Lees verder