Totaalbeeld organisatie

Waarom actueel en compleet inzicht essentieel is

Elke organisatie streeft naar goede resultaten. Voor het management van een bedrijf is het daarom van groot belang een actueel totaalbeeld op het bedrijf te hebben.

Naast het totaalbeeld, is het noodzakelijk inzicht te hebben tot het diepste niveau. Denk aan de deelaspecten zoals de stand van een project of diverse exploitaties. Want: meten is weten, gissen is missen.

‘Nattevingerwerk’ in plaats van controle

In het verkrijgen van dit totaalbeeld en inzicht spelen dashboards en rapportages een grote rol. Toch komt het vaak voor dat rapportages te laat binnenkomen of onvolledig zijn. Het gevolg? De actualiteit is verloren en je kijkt vaak achteruit. Als manager heb je hierdoor geen betrouwbare informatie om op te kunnen sturen. En hierdoor worden dashboards en rapportages vervolgens niet of nauwelijks gebruikt. De volledige controle waar we eerder over spraken, is ver te zoeken. Dat klinkt als autorijden met je ogen dicht. 

De schat aan bedrijfsinformatie daadwerkelijk gebruiken

Daarom hebben we in het Metacom platform Dashboards ontwikkeld. De dashboards geven toegang tot een schat aan informatie die in je bedrijf aanwezig is. Dit gebeurt op een dusdanig eenvoudige manier, dat de informatie direct toepasbaar en bruikbaar is. Zo kan er op het hoogste niveau gekeken worden naar de actuele financiële situatie en de voortgang van de projecten. Het presenteren van informatie op het dashboard wordt gedaan in de vorm van KPI’s, Grafieken en Tabellen. Net als bij je auto krijg je bij bijzondere situaties die om aandacht vragen ook signalen, ook wel alerts genoemd.

Voor iedereen een dashboard

Zijn dashboards overigens alleen belangrijk voor het management? Zeker niet. In de optimale situatie heeft iedereen in het bedrijf zijn eigen dashboard waarin de medewerker zijn werkprocessen en resultaten inzichtelijk heeft. Hierdoor creëer je veel meer bewustwording over het werk waar je dagelijks mee bezig bent. Het is daarom voor gebruikers mogelijk gemaakt om heel eenvoudig zelf dashboards of rapportages te kunnen samenstellen, op basis van actuele gegevens in Metacom. Hierdoor zijn de  dashboards niet alleen op strategisch niveau te gebruiken, maar ook in te zetten op tactisch en operationeel niveau. Voorbeelden hiervan zijn dashboards voor specifieke projecten, de inkopen en het personeelsmanagement. 

Tot welke inzichten kom jij? 

Als bestuurder van een auto geven de voorruit en het dashboard je controle. Voor het besturen van je bedrijf is dat eigenlijk niet anders en heb je ook beide elementen nodig. Met dashboards realiseren we voor je bedrijf hetzelfde als de voorruit én het dashboard in de auto. De dashboards laten zien of je als bedrijf op de juiste route bent en geven inzicht in hoe de organisatie draait. Je hebt op alle vlakken snel inzicht in de voortgang en resultaten van de diverse bedrijfsonderdelen. Tot welke nieuwe inzichten ga jij komen? 

zakelijke dienstverlening

12 componenten van elke planning

Uitgebreide ERP-ondersteunde planning vergemakkelijkt het projectwerk voor bedrijven aanzienlijk. Meer informatie vind je hier.

Lees verder
zakelijke dienstverlening

De 5 stappen van projectmanagement in zakelijke dienstverlening

We laten u zien hoe ERP-systemen een revolutie teweegbrengen in projectmanagement in zakelijke dienstverlening. Profiteer nu van de verschillende voordelen.

Lees verder