Casestudy
Casestudy Spekking

Casestudy: Spekking

Waarom deze groothandel in producten voor industriële reiniging en veegtechniek kiest voor het ERP systeem van King Business Software.

Bedrijf Spekking
Sector Groothandel
Medewerkers 15
Werkzaamheden Spekking verkoopt een breed assortiment producten voor infratechniek, veeg- en riooltechniek, industriële reinigingstechniek en verkoopt bosmaaier toebehoren.
Bijzonderheden 3 vestigingen in 3 landen en een eigen transportdienst.
Kiest voor King Enterprise aangevuld met King WMS van King Business Software

Case: wat is de situatie?

Midden jaren ’90 heeft Francois Spekking een bedrijfje overgenomen en gekeken welke producten interessant waren voor hem. Spekking BV is toen begonnen met onderdelen om veegwagens heen in de breedste zin van het woord. Hieronder vielen onder andere de borstels en reparatieasfalt producten.

Francois Spekking haalt energie uit het ondernemen en het zien doorgroeien van zijn bedrijf. Spekking BV is gegroeid van een kleine firma met één persoon naar een bedrijf met 15 man met drie vestigingen in drie landen, te weten Nederland, België en Duitsland. Om nog verder te groeien en beter te worden als bedrijf werkt Spekking samen met King. In 2014 wordt daarom besloten een nieuw magazijn te bouwen.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

In het nieuwe magazijn moet met King WMS gewerkt kunnen worden.
Er moeten scanners voor de medewerkers worden geïmplementeerd.
Het magazijn moet volledig geautomatiseerd worden.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Vanaf het moment dat het nieuwe magazijn is gebouwd heeft King de scanners geïmplementeerd. Van daaruit is het volledige magazijn geautomatiseerd. Dit was voorheen nog niet het geval. Medewerkers zochten alle artikelen met de hand. Dit leverde vaak vragen op over waar een bepaald artikel te vinden was.

Dankzij King WMS merkt Spekking dat het werken in het magazijn een stuk eenvoudiger is. De medewerkers weten artikelen snel te vinden. Hierdoor wordt er veel tijdswinst behaalt in het magazijn. Spekking blijft actief werken met King om door te kunnen groeien en een nog betere service te verlenen.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met King?

Francois Spekking: ‘Met King WMS merk je dat het magazijn eenvoudig geautomatiseerd is. Dit levert ons veel tijdswinst op. We hebben directe lijnen met de consulenten van King. Bij vragen, of eventuele storingen, word je op een juiste, nette, correcte en snelle manier geholpen. Dat werkt gewoon perfect.

Leverancier van de maand

Field Service Management van IFS

IFS Field Service Management helpt u om de uitdagingen van een nieuwe generatie serviceklanten aan te gaan en te overwinnen, waar u ook actief bent.

Lees verder
Leverancier van de maand

Casestudy: TEAM UK

Waarom deze industriële dienstverlener kiest voor ERP software van Eqeep.

Lees verder