Casestudy
MCC Automatisering

Casestudy: MS Vision

Waarom deze leverancier van support en consultancy op het gebied van massaspectrometrie kiest voor het ERP systeem van MCC Automatisering.

Bedrijf MS Vision
Sector Groothandel
Werkzaamheden Support en consultancy op het gebied van massaspectrometrie
Bijzonderheden Internationaal actief
Kiest voor MCC Automatisering

Case

MS Vision biedt onafhankelijke support en consultancy aan op het gebied van massaspectrometrie. Door de flexibele en efficiënte service leveren zij een maximale prestatie en uptime voor een uitgebreid assortiment van massaspectrometrie en LC-systemen. Dat in combinatie met de ervaring van de Service Engineers heeft er voor gezorgd dat MS Vision in de afgelopen jaar een gestage groei heeft doorgemaakt. Niet alleen in het aantal medewerkers maar ook het klantenbestand, wat zich inmiddels door heel Europa bevindt.

Eisen

  • Internationaal georiënteerd systeem

Resultaat

In eerste instantie koost MS Vision voor de internationaal georiënteerde oplossing. De samenwerking tussen deze oplossing en de oude systemen, verliep echter niet zo soepel als gehoopt. Al gauw besloot MS Vision om alles te vernieuwen en te kiezen voor een totaaloplossing van MCC Automatisering en King Business Software.

Totaaloplossing

Het vervangen van de oude software door de totaaloplossing opende de deuren voor tal van nieuwe mogelijkheden. De totaaloplossing zorgde er bijvoorbeeld voor dat de financiele administratie, voorraadbeheer en contractmanagement met elkaar konden communiceren. Per contract kan nu eenvoudig een voor en een nacalculatie worden gemaakt en verschijnt er met een druk op de knop wat het rendement van ieder contract is.

Planning

De Service Engineers bevinden zich overal ter wereld maar krijgen hun opdrachten vanuit dit centrale punt. De afdeling ‘planning’ is verantwoordelijk voor het aansturen van de Service Engineers. Zij plannen afspraken in en zorgen ervoor dat deze worden toegewezen aan de juiste Engineer. Dit wordt nu allemaal gedaan vanuit een digitaal planbord. Hierop zijn de geplande afspraken en de nog te maken afspraken voor iedereen inzichtelijk. Door middel van King Business Software voor mobiele apparaten krijgen de Engineers via een app informatie over hun planning, afspraken, werkzaamheden en benodigde materialen.

Contracten

Tijdens onderhoud of andere werkzaamheden worden alle gebruikte materialen, werkbonnen en de voortgang van het project bijgehouden. Hierdoor wordt het voor de mensen op het hoofdkantoor heel eenvoudig om van ieder contract de huidige stand van zaken te bekijken. En omdat alles digitaal wordt vastgelegd kunnen er geen spullen meer verdwijnen.

Ervaring

“Onze wens voor een totaaloplossing met standaard software is vervuld door King Business partner MCC. King Business Software biedt een schaalbaar en toekomstbestendig platform voor MS Vision waarmee alle financiële-, logistieke- & fieldservice gerelateerde processen geautomatiseerd zijn.”

Hoe ERP uw HR afdeling helpt

Enterprise Resource Planning (ERP) software geeft vele voordelen door het integreren en automatiseren van belangrijke processen in de onderneming. ERP verbetert het beheer en management van functies als sales, voorraadbeheer, finance en human resources (HR).

Lees verder
Leverancier van de maand

Voorspellend bouwen en drone technologie in de bouw

Wat als we uw bouwproject efficiënter kunnen maken door snellere, betere en goedkopere inspecties en metingen door middel van drones?

Lees verder