Casestudy
Casestudy Manter International

Casestudy: Manter International

Waarom deze fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor verse aardappelen, groentes en fruit kiest voor het ERP systeem van Thinkwise.

Bedrijf Manter International
Sector Productie
Werkzaamheden Fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor verse aardappelen, groentes en fruitsoorten
Bijzonderheden Levert aan 50 landen over de wereld
Kiest voor Thinkwise

De case

Manter International begon in 1995 met op maat gemaakte software. Deze kon snel en eenvoudig worden aangepast en werd onderhouden door slechts 1 persoon. Dat alle kennis bij 1 persoon was ondergebracht vormde echter wel een risico voor de continuïteit van de software. Zo was er weinig ruimte voor doorontwikkeling wat in de loop van de jaren steeds belangrijker werd gezien de internationale ontwikkeling die het bedrijf doormaakte. Om deze groei door te zetten was nieuwe bedrijfssoftware nodig.

De eisen

  • De routinewerkzaamheden automatiseren zoals het invoeren van orders
  • De mogelijkheid om te werken via het web.

Het resultaat

  • In heel korte tijd zagen wij onze bestaande applicatie terug maar dan geheel gemoderniseerd onder een nieuwe database en direct beschikbaar voor Windows, web, tablets en smartphone.
  • In het vervolgtraject heeft Thinkwise de functionaliteit 1 op 1 vertaald naar de nieuwe omgeving. Wij wilden de bestaande functionaliteit eerst volledig behouden en vervolgens kijken naar functionele uitbreidingen en optimalisaties.
  • De moderne GUI is erg gebruikersvriendelijk en de performance is sterk verbeterd. Er wordt sneller en efficiënter gewerkt. Er worden aanwijsbaar minder fouten gemaakt.

De ervaring

"Alle softwareleveranciers die wij spraken, zeiden hetzelfde. Alles kan. Thinkwise wilde ons hiervoor echter ook het bewijs leveren. Nog tijdens de acquisitiefase moderniseerden zij onze bestaande bedrijfssoftware. Met Thinkwise kunnen wij onze automatisering uitbouwen én groei realiseren met hetzelfde personeel. Managementinformatie is altijd up to date. Ik heb nu overal en altijd direct inzicht in de status van de orders, de actuele voorraad en de bestellingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van onze leveringen verbeterd is”, vertelt Peter Lenferink.

Nieuwe blog artikelen

Het ERP implementatie plan

Een checklist voor het hele traject van de implementatie van uw nieuwe ERP systeem.

Lees verder

Voorkom dat je ERP implementatie mislukt

Een ERP implementatie mislukt vaak door onnodige fouten te maken. Ontdek hoe je deze fouten voorkomt en een succesvolle implementatie tegemoet gaat.

Lees verder