Casestudy
Avek

Casestudy: Avek

Waarom deze producent van technische veren kiest voor ERP software van Isah.

Bedrijf Avek
Sector Metaal industrie
Medewerkers 16 mensen in de productie
Werkzaamheden Complete productielijn; van de ontwerp- en testfase tot de productie en afwerking
Kiest voor Isah business Software

Case: wat is de situatie?

Al 50 jaar maakt Avek technische veren voor uiteenlopende toepassingen: van automotive tot huishoudelijke artikelen en van kantoormeubilair tot luchtvaart. Momenteel is Dennis Abels (links op de foto) als derde generatie eigenaar van het Haarlemse familiebedrijf, dat door zijn opa werd opgezet. Sinds 1990 werken zij met de ERP oplossing van Isah. 

Avek

Een jaar geleden werkte Avek qua planning nog in Excel. Toen hun Planner de organisatie verliet, ontstond er behoefte om ook dit proces efficiënter te organiseren. De keuze voor de planningsmodule van Isah was toen eenvoudig gemaakt. Tegelijkertijd werd ook Shop Floor Control aangeschaft. Het doel was om een stuk efficiency en inzicht te realiseren.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Omdat Avek ook voor lucht- en ruimtevaart veren levert, is traceability erg belangrijk. Directeur Dennis Abels vertelt: “In de eerste versie van Shop Floor werden lot-nummers en certificaatnummers op verschillende voorraadregels vastgelegd. Dat werkte niet handig. Dat heeft Isah in een volgende versie van Shop Floor Control aangepast.”

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Doordat zowel de planning als de productie nu vanuit Isah gestuurd wordt, merkt Avek veel voordeel. “Onze vorige werkwijze was veel bewerkelijker,” aldus Dennis. “We moesten werkkaarten printen, gegevens overnemen in excel. Per bewerkingsstap hadden we dingen dan vaak op een los tabblad staan in Excel. En als de klant dan een wijziging doorgaf, moesten we dit overal aanpassen. In de praktijk gebeurde dat meestal alleen in Excel, waardoor er in Isah dus geen kloppende informatie meer stond. Dat probleem hebben we nu niet meer. Onze planning is veel inzichtelijker. Wanneer een klant nu belt, kunnen we precies zien wat de status van een order is en wanneer deze geleverd wordt. Shop Floor Control biedt ons absoluut meer inzicht en efficiency. En in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen: het scheelt ook een hoop papier!”

Leverancier van de maand

Casestudy: Mastervolt

Waarom deze specialist in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie kiest voor ERP software van Scheer.

Lees verder
Casestudy

Casestudy: Comecer

Waarom deze producent van van high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde kiest voor de ERP software van Planlogic.

Lees verder